به گزارش سپهر بردسیر، کشور ما سالهاست که با معضل شوم قاچاق کالا در بخش اقتصادی دست و پنجه نرم میکند که به موجب آن بسیاری از صنایع را از چرخه تولید خارج کرده و به بیکاری جوانان کشور دامن زده است.
از سوی دیگر در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و جهش در تولیدات داخلی، یکی از مهمترین اقدامات مبارزه با قاچاق کالاهایی است که توان تولید آن در کشور توسط تولیدکنندگان داخلی وجود دارد.
مقام معظم رهبری نیز در همین راستا حمایت از صنایع داخلی را مهم دانسته و به برخورد قاطع مسئولان نسبت به قاچاق کالا تاکید کردهاند. بنابر همین تأکید، این روزها طرح برخورد با قاچاق کالا در سطح خردهفروشی و جلوگیری از عرضه آن در سطح مغازهها و انبارهای تجاری، وارد فاز جدیدی شده است.
فاقد شناسه بودن کالاها مبنای تشخیص قاچاق است
رحمان جلالی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان، با اعلام شروع رسمی طرح تشدید برخورد با قاچاق کالا به موجب ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان کرد: مبنای تشخیص کالای قاچاق شناسه کالا است، هر کالایی که فاقد شناسه باشد به منزله کالای قاچاق محسوب میشود.
وی افزود: شناسه کالا علاوه بر مزایای نظارتی که در اختیار نهادهای ذیصلاح در حوزه مدیریت تجارت کشور قرار میدهد، میتواند در فرآیند مقابله با احتکار و قاچاق کالا بسیار موثر واقع شود.
لزوم برخود با قاچاق کالا در تمامی حوزهها
جلالی با اشاره به تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خاطر نشان کرد: مبارزه با قاچاق کالا تنها منحصر به سطح عرضه نبوده بلکه میبایست در حوزههای انبارش، حمل، خرید و فروش کالای قاچاق نیز برخورد صورت بگیرد.
وجود زیرساختهای لازم برای برخورد هدفمند با قاچاق کالا
این مقام مسئول بیان کرد: زیرساختهای لازم برای برخورد هدفمند و نظاممند با قاچاق کالا ایجاد شده است، بدین منظور راهاندازی دو سامانه جامع تجارت و جامع انبارها توسط وزارت صمت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز طراحی و عملیاتی شده است.
وی افزود: در صورتیکه فعالان تجاری کالای وارد شده به کشور را از بدو ورود در این سامانهها ثبت کنند، مشکل قاچاق به صورت قانونی حل شده و همچنین رصد کالاها نیز بسیار راحتتر انجام خواهد شد؛ انتظار میرود که رسانهها در این زمینه آگاهسازی کرده و مردم را در مورد ضرورت برخورد با قاچاق کالا توجیه کنند.
جلالی با بیان اینکه میتوان با استفاده از کد شناسه، کالاهای قاچاق و تقلبی را تشخیص داد، گفت:مردم میتوانند با دریافت اطلاعات لازم از سامانههای سیستمی موجود اصالت کالاهای عرضه شده در بازار را استعلام کنند و با انجام این کار در زمینه مبارزه با قاچاق با کالا با مسئولان همکاری داشته باشند.
مبارزه جدی با قاچاق کالا در استان کرمان
گفتنی است که در 16 اسفندماه سال جاری کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا در استان کرمان تشکیل جلسه داده است، در این جلسه مسأله مبارزه هوشمندانه با قاچاق کالا و ارز بر اساس سامانه فعال در این حوزه مورد تأکید مقامات استانی و نمایندگان اصناف قرار گرفته است.
بر اساس تصمیمات این جلسه، از این پس مبارزه با قاچاق کالا و برخورد با عرضهکنندگان کالاهای قاچاق شامل لوازمخانگی، دخانیات، پوشاک و کالاهای سلامت محور بر اساس ماده 13 و بند «ذ» ماده 2 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز صورت خواهد گرفت و همه کالاهای مشمول تبصره 4 ماده 18 این قانون از جمله لوازم خانگی، پوشاک و دخانیات باید در محل عرضه و فروش دارای شناسه کالا باشد.
انتهای پیام/