به گزارش آسمانبردسیر، سید مصطفی آیتاللهی موسوی معاون امورعمرانی استاندار کرمان در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به بخشی از اقدامات دولت در استان کرمان در حوزه عمرانی، اظهار داشت: تقریباً 3 هزار پروژه نیمه تمام در استان از سنوات قبل وجود داشت که سالها بر روی دوش استان مانده بودند و با توجه به اعتبارات استان، تامین اعتبار آنها ممکن نبود.
وی با بیان اینکه برای اتمام این پروژهها استان باید معادل اعتبارات ملی، برای آنها اعتبار تامین میکرد، افزود: این در حالی است که کل بودجه استان کرمان یک درصد بودجه کشور است و به این دلیل این پروژهها از سالهای قبل به صورت نیمه تمام باقی ماندند.
معاون امورعمرانی استاندار کرمان با اشاره به سفر سال گذشته ریاست جمهور و هیئت دولت به استان کرمان، گفت: استان کرمان آخرین استانی بود که هیئت دولت به آن سفر کردند و در حالی که قرار بود 8 هزار میلیارد تومان پروژه در این سفر برای استان کرمان تعریف شود، توانستیم 35 هزار میلیارد تومان پروژه برای این سفر مهیا کرده، دفاع خوبی از این پروژههای نیمه تمام استان داشته و توانستیم اعتبارات آن را تامین کنیم.
وی با بیان اینکه از 35 هزار میلیارد تومان اعتبارات سفر هیئت دولت به استان کرمان، 21 هزار میلیارد تومان آن اعتبار و مابقی آن تسهیلات است، ادامه داد: از 21 هزار میلیارد تومان اعتبار، 7 هزار و 680 میلیارد تومان آن باید توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، 4 هزار و 400 میلیارد تومان آن از محل منابعی که دستگاههای اجرایی استان در اختیار دارند و 2 هزار میلیارد آن باید توسط استان تامین شود.
آیتاللهی موسوی با اشاره به اینکه سال قبل اعتبار چندانی در اختیار نداشتیم که بتوانیم تعهد استان را تامین کنیم و ما تنها توانستیم حدود 120 میلیارد تومان آن را تامین کنیم، گفت: امسال برنامهریزی شده و در جلسه شورای توسعه استان هم توافق شده که بتوانیم کل هزار و 500 میلیارد تومانی را که پیشبینی شده را تامین کنیم.
وی با اشاره به اینکه بعضی از پروژهها سه سال هستند و در اعتبارات سال آینده هم اعتباراتی برای آنها منظور میشود، افزود: این مصوبات در حوزههای زیرساختی کمک زیادی به ما میکند و در حوزههای راه، بهداشت و درمان، میراث فرهنگی و بخش کشاورزی کارهای بزرگ و خوبی انجام و پروژههای خوبی تعریف شده است.
معاون امورعمرانی استاندار کرمان با بیان اینکه سال قبل با توافقاتی که انجام شد 3 هزار و 100 میلیارد تومان اعتبار به استان کرمان داده شد و سازمان برنامه و بودجه به طور کامل سهم سال اول خود را در بخش اعتبارات ملی تامین کرده است، ادامه داد: بیشتر مصوبات سفر هیئت دولت دو ساله هستند البته بعضی از پروژهها که وسیعتر هستند و اعتبار زیادی نیاز دارند، سه ساله دیده شده است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین مصوبات ما در حوزه جهاد کشاورزی با 63 پروژه و پس از آن راه و شهرسازی با 42 مصوبه است، بیان کرد: خوشبختانه محور کرمان – دیهوک که مطالبه مردم کرمان بوده و تکمیل آن از عهده استان خارج بود، در مصوبات قرار گرفت.
آیتاللهی موسوی با بیان اینکه در حوزه علوم تحقیقات 21 مصوبه داریم، گفت: در بخش بهداشت و درمان نیز 2 هزار و 365 میلیارد تومان اعتبارات سفر مصوب شد که خوشبختانه بیمارستانهای ناتمامی در استان داشتیم که سالها معطل مانده بودند و برای آنها اعتبار گذاشته شد.
وی با اشاره به اینکه مصوبات سفر ریاست جمهور سه دسته بودند، ابراز داشت: برخی از این پروژهها یک ساله بودند که باید ظرف یک سال به بهرهبرداری میرسیدند که بیمارستان انار از جمله این پروژهها بود که اعتبار آن به طور کامل تامین شده و آماده بهرهبرداری است.
معاون امورعمرانی استاندار کرمان با بیان اینکه در حوزه آموزش و پرورش 14 پروژه خیلی مهم داشتیم که با اجرای آنها مدارس سنگی و کانکسی ما به طور کامل جمع میشود، گفت: مقاومسازی و تامین تاسیسات مدارس نیز در این مصوبات مورد توجه بوده است.
وی با اشاره به اینکه از این اعتبارات 7 هزار و 500 میلیارد تومان آن در حوزه راه، 3 هزار و 550 میلیارد تومان آن در حوزه جهاد کشاورزی و 2 هزار و 365 میلیارد تومان آن در حوزه بهداشت و درمان است، افزود: در جلسه جمعبندی این سفر وزیر نیرو از رئیس جمهور درخواست کرد که مصوبات آنها بیشتر شود که ریاست جمهور موافقت کردند و این دید مجموعه دولت به استان کرمان را نشان میدهد.
آیتاللهی موسوی با بیان اینکه در حال حاضر در استان کرمان برای تامین برق مشکلی نداریم ولی چون برق به صورت شبکهای است و با توجه به ناترازی که در کشور وجود دارد، ما هم باید در مصرف برق رعایت کنیم، ادامه داد: برای کمک به پایداری شبکه برای احداث نیروگاههای جدید در استان کرمان برنامه ویژهای داریم.
انتهای پیام/