گلابزاده مدیر مرکز کرمان‌شناسی:
هنوز درک نکرده‌ایم که “تل ابلیس” در بردسیر به‌ عنوان اولین فضایی که انسان‌ها به ذوب مس در تاریخ جهان دست یافتند چقدر ارزش دارد

[h5ap_inline_player src="https://asemanbardsir.ir/wp-content/uploads/2023/06/Talbeblis.wav"] مدیر مرکز کرمان‌شناسی گفت: هنوز درک نکرده‌ایم که تل ابلیس ما در محله بردسیر کرمان به‌عنوان اولین فضایی که انسان‌ها به ذوب مس در تاریخ جهان دست یافتند (بنا بر نظر پروفسور کاربل) چقدر ارزش دارد و اهمیت آن چیست.
تل ابلیس بردسیر
به گزارش آسمان‌بردسیر، میراث‌آریا نوشت: محمدعلی گلابزاده مدیر مرکز کرمان‌شناسی درباره برگزاری دومین دوره بزرگداشت مفاخر میراث‌فرهنگی بیان کرد: من به همه کسانی که در اندیشه برگزاری این مراسم هستند، تبریک می‌گویم. به تمام کسانی که به این فکر افتاده‌‌اند که این اقدام بسیار ارزشمند مغفول را به یک سامان و نتیجه‌ای برسانند، باید تبریک گفت.

 

او افزود: دلیلش این است که ما هنوز ارزش و اهمیت مواریث فرهنگی و آثار تاریخی اعم از آثار تاریخی مکتوب یا فیزیکی و ظاهری را درک نکرده‌ایم. هنوز نمی‌دانیم یک دیوار خشتی چند صد ساله چقدر ارزش دارد. هنوز نمی‌دانیم که یک زیگورات با آن پیشینه‌های که دارد، چقدر ارزشمند است.

 

گلابزاده ادامه داد: هنوز درک نکرده‌ایم که تل ابلیس ما در محله بردسیر کرمان به‌عنوان اولین فضایی که انسان‌ها به ذوب مس در تاریخ جهان دست یافتند (بنا بر نظر پروفسور کاربل) چقدر ارزش دارد و اهمیت آن چیست.

 

مدیر مرکز کرمان‌شناسی اضافه کرد: نمی‌دانیم این میراث را چه کسانی معرفی و احیا کردند. چه کسانی این ارزش‌ها را به تاریخ ما برگرداندند؟

 

او تاکید کرد: افراد فعال در حوزه میراث فرهنگی خدماتی انجام دادند که این خدمات به باور من قابل احصا نیست. من نمی‌توانم بگویم که شما به پای کسی که این اطلاعات را جمع‌آوری کرده است یا عمرش را بر سر ریختن خاک‌های پوسیده یک منطقه و بیرون آوردن یک اثر تاریخی صرف کرده است، زر بریزید شاید جبران زحمات این فرد شود.

 

گلابزاده یادآور شد: بنابراین هرچه در راه معرفی چنین افرادی کار شود و هر اقدامی انجام شود، فکر می‌کنم نشان‌دهنده تفکر و اندیشه بسیار والا و بالای کسانی است که امروز بر مسند مواریث فرهنگی و میراث‌فرهنگی ما قرار گرفته‌اند.

 

معرفی مفاخر، اقدامی ارزشمند است

مدیر مرکز کرمان‌شناسی درباره مزایای معرفی این چهره‌ها به جامعه گفت: همین که جامعه ما می‌داند چه کسانی ارزش‌هایش را احیا کرده است، بسیار ارزشمند است.

 

او اضافه کرد: امروز وقتی جهانگرد خارجی به کرمان مراجعه می‌کند مایل به اقامت در هتل پنج ستاره یا ۶ ستاره پارس نیست. دلیلش این است که در سرزمین خودش هتل‌هایی با درجه خیلی بالاتر وجود دارد. این گردشگر می‌خواهد در کاروانسرای کرمان (کاروانیکا یا کاروانسرای وکیل) که به صورت هتل درآمده است، اقامت کند.

 

گلابزاده افزود: کسی که این کاروانسرا را به هتل تبدیل می‌کند یعنی همه راه رفته و به نتیجه نرسیده بنده و دیگران را به نتیجه رسانده است. جامعه باید این افراد را بشناسد و قدر آنها را بداند. جامعه باید به این واقعیت برسد که اولا این مجموعه‌ها از چه ارزشی برخوردار هستند و بعد کسانی که در این راه گام برداشته‌اند، چقدر ارزش دارند و چه اعتبار بایسته و شایسته‌ای در آینده تاریخ برایشان در نظر می‌گیرد.

 

مدیر مرکز کرمان‌شناسی یادآور شد: این کاری است که شما در جریان برگزاری این رویداد می‌کنید و نتیجه‌ای است که شما از این رویداد می‌گیرد.

 

مفاخر میراث فرهنگی کرمان به اندازه انگشتان یک دست

او درباه شاخص‌های شناسایی مفاخر میراث‌فرهنگی گفت: در کرمان آقای فعالی با توجه به شناخت و ویژگی‌هایی که دارد، حتما نظر خودش را داده است. آقای نظریه که مدت‌ها در مسجد ملک کرمان کار کتیبه شبستان قبله را به انجام رساند یا شخصیت‌های دیگری که چندتایشان هنوز باقی هستند اما تعدادشان زیاد نیست، مستحق قدردانی هستند.

 

گلابزاده افزود: در کرمان شاید بیشتر از اندازه انگشتان دو دست نشود افرادی با شاخص‌های مناسب را یافت. در جاهای دیگر هم باید دوستانی که در این زمینه کار کرده‌اند، شناسایی شوند. مثلا در تبریز دوستی به نام آقای رنجبر داریم که از دوستان قدیم من هستند. در شهرهای دیگر مثل یزد آقای پویا یا مسرت را داریم یا آقای محمدی که می‌تواند به شما در زمینه شناسایی مفاخر کمک کند. در شهرهای دیگر هم کسانی هستند که آگاهی دارند و قطعا شما را از داشتن اطلاعات لازم بی‌نصیب نخواهند گذاشت.

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبرگرافــــ...

آسمان بردسیر
آسمان بردسیر
آسمان بردسیر
آسمان بردسیر
آسمان بردسیر

تماشا کنید...

آخرین اخبار