|گزارش| روح و روان کرمانی‌ها قربانی بی‌خیالی‌ها؛
سریال جولان گدایان در شهر کرمان

چراغ راهنما که قرمز می‌شود، استرس می‌گیرم، بارها این را برای خودم و دیگران تجربه کرده‌ام، وقتی به گداها و یا کودکان سرچهاراه محل نمی‌گذاری و پول مفت بهشان نمی‌دهی، با مشت یا لگد به ماشین می‌کوبند و یا فحش و ناسزا می‌دهند، چون این روزها کرمان در محاصره گدایان است و شهر برایشان بیش از هر زمان دیگری امن و امان است.
گدا در کرمان

به گزارش آسمان بردسیر، فارس نوشت: چراغ راهنما که قرمز می‌شود، استرس می‌گیرم، اگر پسرم همراهم باشد، سریع درهای ماشین را قفل می‌کنم، شیشه‌ها را بالا می‌برم و در پاسخ به سووال‌های پسرکم که با چشم‌های نگران می‌پرسه، مامان! چی می‌خواد؟ مامان! چرا می‌زنه به شیشه؟ همان جواب همیشگی را تکرار می‌کنم، نترس پسرم، کاری نداره، پول می‌خواد و بعد توی دلم می‌گویم انگار این شهر ‌«صاحب» ندارد.

 

تعداد متکدیان و کودکان کار شهر کرمان در ماه‌های اخیر آنقدر چشمگیر شده که بی‌رودربایستی بگویم، گاهی احساس می‌کنم این شهر بی‌صاحب شده است، وگرنه این همه گدا توی خیابان‌های کرمان چه‌کار می‌کنند، چرا این‌ها باید با این وضعیتشان روی روح و روان کرمانی‌ها رژه بروند و هیچ‌کس هم کاری به کارشان نداشته باشد.

 

هیچ جا از دست متکدیان آسایش و آرامش نداریم، جلوی کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها، جلوی رستوران‌ها و فست‌فودی‌ها، سر چهارراه‌ها، توی بازار و پاساژها، سر ایستگاه خط واحد و حتی توی اتوبوس خط واحد.

 

کودکان کار و زباله‌گرد هم که قوز بالا قوز شهر کرمان شده‌اند، حالا دیگر به‌جای کودک کار باید از تیم‌های کودکان کار در کرمان سخن بگوییم، زیرا اگر در گذشته یک کودک سر چهارراه گل می‌فروخت، شیشه پاک می‌کرد و یا اسپند روی آتش می‌ریخت، اما حالا با شکل‌گیری و فعالیت مافیای ضایعات در کرمان شاهد تشکیل تیم‌های زباله‌گرد در سطح شهر هستیم.

 

شاید باورتان نشود، اما شهر کرمان آنقدر برای متکدیان و بچه‌های کار امن و امان شده است که بعضی از آنها در صورتی که مردم بی‌محل‌شان کنند و زیر بار حرف زور آنها برای دریافت پول‌های مفت نروند، با مشت یا لگد به ماشین می‌کوبند، فحش و ناسزا می‌گویند و یا حتی نفرین می‌کنند.

 

از هر سن و سالی بین گداهای کرمان پیدا می‌شود، از پیرمردها و پیرزن‌های سر چهارراه‌ها تا مردها و زن‌های جوان جلوی مراکز درمانی و بچه‌های کم سن و سال در خیابان‌ها و کوچه‌پس‌کوچه‌های شهر.

 

راستش را بخواهید نام و نشان مسؤولان و سازمان‌ها و نهادهایی که بر اساس قانون وظیفه دارند به موضوع جمع‌آوری و ساماندهی متکدیان و کودکان کار ورود کنند را توی این سال‌های خبرنگاری به‌خوبی یاد گرفته‌ام، اما اسمی از هیچ کدام‌شان نمی‌برم که مبادا به پر قبای‌شان بربخورد و گوشی مدیر خبرگزاری را برای گلایه بسوزانند، فقط گزارشم را می‌نویسم زیرا‌ یک ضرب‌المثل قدیمی هست که می‌گوید «حرف رو که بندازی زمین، صاحبش برش می‌داره».

 

شب عید است و خیابان‌های کرمان هم بعد از عیدهای کرونایی چند سال گذشته مثل سراسر کشور مملو از جمعیت است، خاطر مردم اما در میان دلخوشی‌های خرید نوروزی با مشاهده گدایان و کودکان کار مکدر می‌شود، پیش‌بینی‌ها می‌گوید مسافران نوروزی و زائران مزار حاج قاسم از ۱۵ اسفندماه جاری به کرمان می‌آیند، از خودمان که بگذریم، یکی از آقایان بیاید و بگوید آیا وجود این همه گدا و کودک کار پیش چشم مهمان‌ها باعث نمی‌شود از خودشان خجالت بکشند و عرق شرم بر پیشانی‌شان بنشیند؟

 
 متکدیان را جمع می‌کنیم، اما کسی آنها را تحویل نمی‌گیرد

این در حالی‌ست که مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری کرمان در پاسخ به گلایه خبرنگار فارس در مورد افزایش چشمگیر متکدیان در سطح شهر و بی‌توجهی مسؤولان و ادارات مرتبط از جمله شهرداری نسبت به ساماندهی آنها تصریح می‌کند: جمع‌آوری متکدیان یکی از فعالیت‌هایی‌ست که شهرداری باید کمک دهد، اما حالا محور قرار گرفته است.

 

امیر هاشمی عنوان می‌کند: بهزیستی، نیروی انتظامی و نهادهای دیگر نیز باید برای جمع‌آوری متکدیان و آسیب‌شناسی تکدی‌گری اقدام کنند تا تعداد آنها در سطح شهر کمتر شود، اما ما متکدیان را به‌صورت پیوسته جمع‌آوری می‌کنیم و بیشتر این افراد نیز افاغنه یا معتادان متجاهر هستند، اما نهادی نیست که آنها را از ما تحویل بگیرد و بعد از دو، سه ساعت رهای‌شان می‌کنیم و یک چرخه معیوب همچنان در جریان است.

 

اجرای طرح اقدام و عمل برای حمایت اجتماعی از کودکان کار و خیابان

در همین حال سوم اسفندماه جاری جلسه‌ای با موضوع نقد و بررسی ابعاد مختلف و راهکارهای اجرایی طرح «اقدام و عمل در راستای حمایت اجتماعی از کودکان کار و خیابان» با حضور ۱۶ نفر از روسا و مدیران دستگاه‌های اجرایی و حمایتی از جمله فرمانداری، دادگستری، آموزش و پرورش، اداره اتباع، تامین اجتماعی، فنی و حرفه‌ای، شهرداری، ثبت احوال، بیمه سلامت، کمیته امداد امام خمینی(ره)، اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی، موسسه خیریه اسرا به‌عنوان مجری طرح اقدام و عمل و مدیرکل، معاون امور اجتماعی و کارشناس دفتر آسیب‌های اجتماعی بهزیستی استان به میزبانی اداره کل بهزیستی استان کرمان برگزار شد.

 

مدیرکل بهزیستی استان کرمان در این جلسه بر این موضوع تاکید می‌کند: از آنجا که مجموعه‌ای مانند بهزیستی به‌لحاظ وظیفه و ماموریت سازمانی خود پذیرای سر ریز مشکلات و آسیب‌های اجتماعی‌ست، اما با اتکا به منابع داخلی خود و بدون همراهی و همکاری نزدیک و مسؤولانه همه دستگاه‌های اجرایی و مسؤولان تاثیرگذار و همچنین تشکل‌های مردم‌نهاد و خیران توان ساماندهی این حجم از مشکلات و نابسامانی‌ها را ندارد.

 

عدم‌همکاری دستگاه‌ها مهمترین علت ناکامی طرح ساماندهی معتادان متجاهر و کودکان کار

علیرضا وحیدزاده همچنین عدم‌همکاری موثر و مسؤولانه برخی از دستگاه‌های اجرایی را از مهمترین علل به نتیجه نرسیدن بسیاری از اقدامات در زمینه ساماندهی گروه‌های مختلف نیازمند از جمله معتادان متجاهر و کودکان کار و خیابان ذکر می‌کند.

 

وی بیان می‌کند: بدون تردید طرح فوق از اهمیت ویژه‌ای به لحاظ نزدیک شدن به ایام نوروز برخوردار است و بدون همکاری نزدیک همه دستگاه‌های اجرایی نتیجه‌بخش نبوده و در صورت عدم همراهی هر یک از دستگاه‌های ذی‌ربط تضییع منابع و زحمات سایر دستگاه‌ها نتیجه این عدم مسؤولیت‌پذیری است.

 

وحیدزاده همچنین از انجام هماهنگی با مسؤولان ارشد استانی برای رصد دقیق عملکرد هریک از دستگاه‌های اجرایی در به ثمر رسیدن موثر و قابل‌قبول طرح حمایت اجتماعی از کودکان کار و خیابان خبر می‌دهد.

 

دستگاه‌های کم‌کار و بی‌اعتنا رصد می‌شوند

در عین حال سید مهدی قویدل معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان نیز بر رصد عملکرد دستگاه‌های ذیربط با هدف شناسایی و رفع سریع کاستی‌ها تاکید می‌کند و می‌گوید: با کم‌کاری و یا بی‌اعتنایی یک مسؤول به این موضوع مهم زحمات و اقدامات سایر افراد و دستگاه‌ها ضایع می‌شود.

 

شورای تامین کرمان ورود کند

به گزارش فارس، هرچند مسؤولان ارشد از رصد عملکرد دستگاه‌ها برای ساماندهی متکدیان، معتادان متجاهر و کودکان کار و خیابان در این روزهای آخر سال خبر می‌دهند، اما به‌نظر می‌رسد این رصدها نمی‌تواند در این چند روز باقی‌مانده تا حضور مهمانان‌مان دردی دوا کند، بلکه این گره کور فقط با دستور قاطع استاندار کرمان و اعضای شورای تامین به دستگاه‌های مرتبط باز می‌شود.

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبرگرافــــ...

آسمان بردسیر
آسمان بردسیر
آسمان بردسیر
آسمان بردسیر
آسمان بردسیر

تماشا کنید...

آخرین اخبار