به گزارش سپهر بردسیر، سردار عبدالرضا ناظری فرمانده انتظامی استان کرمان با اشاره به اینکه نقش نیروهای انتظامی در دوران دفاع مقدس قدری مغفول مانده است، اظهار داشت: ما باید این نقش را برای نسل جوان تبیین کنیم تا نوجوانان و جوانان ما در جریان ایثارگریها و دلاورمردیهای این نیروها قرار گیرند.
وی با بیان اینکه سال 1370 ادغام نیروهای انتظامی از سه مجموعه ژاندارمری، شهربانی و کمیته انقلاب اسلامی انجام شد، گفت: این نیروها مسئولیت حفظ و حراست در سه حوزه انتظامی، مرزبانی و شهرها را به عهده داشتند و در کنار آن، نقش بسیار مهم و ارزشمندی را در دوران دفاع مقدس ایفا کردند.
فرمانده انتظامی استان کرمان با اشاره به اینکه نیروهای ژاندارمری، مرزبانی و پاسگاههای مرزی کشور را به عهده داشتند، افزود: اولین هجمه و حمله رژیم بعثی عراق هم به سمت این پاسگاهها بوده و اولین تیری که دشمن به سمت کشور ما شلیک کرد، به سمت پاسگاه ژاندارمری ما بود.
وی با بیان اینکه استوار امرالله پورهاشم اولین شهید دوران دفاع مقدس و اولین اسیر ما در دوران جنگ تحمیلی نیز سرهنگ کاشانی بود، ادامه داد: اولین پاسخ جمهوری اسلامی هم توسط همین پاسگاههای ژاندامریها به دشمن داده شد.
سردار ناظری با اشاره به اینکه قبل از جنگ تحمیلی هم دشمن حدود 130 عملیات رزمی علیه پاسگاههای ما داشت، گفت: در آن ایام نیروهای ما حالت پدافندی و دفاع از کشور را داشتند اما به محض حمله دشمن ژاندارمری نیروهای خود را سازماندهی کرد و در قالب 32 گردان رزمی، آموزشهای رزمی، عملیاتی و آفندی را به نیروها داد.
وی با بیان اینکه این نیروها تا روزهای پایانی دوران دفاع مقدس و در عملیاتهای مهمی در این دوران، حضور داشتند، افزود: این نیروها علاوه بر تامین امنیت جادهها و روستا، در دفاع از این آب و خاک در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی نقش آفرینی کردند.
فرمانده انتظامی استان کرمان با اشاره به اینکه نیروهای شهربانی نیز مانند سایر نیروها، هم همین طور که تامین امنیت شهرها را به عهده داشتند، ادامه داد: در حملات هوایی دشمن و در حمله به شهرهای مرزی، نیروهای شهربانی در تامین و تثبیت امنیت در آن مناطق شهری کار بسیار سختی را به عهده داشتند.
وی با بیان اینکه تعداد زیادی از نیروهای شهربانی ما در زمان کمک و امدادرسانی به مردم به شهادت میرسیدند، خاطرنشان کرد: اوج کار عزیزان شهربانی با تشکیل تیپ ایثار در طول هشت سال دفاع مقدس و در عملیاتهای مهمی چون عملیات شکست حصر آبادان و عملیات ثامن الائمه در آبادان بود.
سردار ناظری با اشاره به اینکه کمیته انقلاب اسلامی در آن دوران مسئولیت مبارزه با قاچاق مواد مخدر، قاچاق کالا، سلاح و مهمات را به عهده داشت، بیان کرد: به محض آغاز جنگ تحمیلی این نهاد با تشکیل لشکر روحالله، دو تیپ حضرت موسی ابن جعفر(ع) و قوامین را تشکیل داده و در جبههها حضور داشتند.
وی با بیان اینکه نیروهای کمیته انقلاب اسلامی عمدتاً با ادغام با نیروهای سپاه پاسداران در گردانها، تیپها و لشکرها، با دشمن مقابله کرده و در عملیاتهای زیادی شرکت داشتند، گفت: اوج عملیات کمیته در عملیات مرصاد و درگیری با منافقان بوده است.
وی با اشاره به اینکه نیروی انتظامی بیش از 13 هزار شهید را تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کرده است که بسیاری از این شهدا در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیدند، افزود: نیروی انتظامی بیش از31 هزار جانباز نیز تقدیم نظام کرده است.
فرمانده انتظامی استان کرمان با بیان اینکه نیروی انتظامی استان کرمان نیز 610 شهید تقدیم نظام کرده است، ادامه داد: از این تعداد بیش از 150 نفر آنها در دوران دفاع مقدس بوده است.
وی با اشاره به اینکه نیروی انتظامی در کنار دیگر نیروهای مسلح، تا آخرین روزهای جنگ تحمیلی در جبهههای نبرد حضور داشته و در وانفسای جنگ تحمیلی، ماموریتهای ذاتی خود را هم با پشتیبانیهای مردمی انجام میداد، گفت: نیروهای انتظامی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، افتخارات زیادی را کسب کرده و کارنامه درخشانی داشته است.
سردار ناظری با بیان اینکه بعد از دوران دفاع مقدس نیز این نیروها همچنان در دفاع مقدس هستند و تامین نظم، امنیت و آرامش مردم را به عهده دارند، ادامه داد: نیروهای انتظامی علاوه بر شهدای دوران دفاع مقدس، شهید زیادی را در راستای تامین امنیت و آرامش مردم تقدیم نظام جمهوری اسلامی کردهاند.
انتهای پیام/ تسنیم