براساس بند الف تبصره ۱۴ هدفمندی لایحه بودجه ۱۴۰۲، تمامی منابع قانون هدفمندی یارانهها به استثنای عوارض شهرداریها و دهیاریها، حق بیمه مشترکان گاز طبیعی و عوارض گازرسانی و حق بیمه منازل مسکونی در اجرای مواد ( ۲) و (٤) قانون تأسیس صندوق بیمه همگانی حـوادث طبیعی، بـه میـزان ۶۵۹ هـزار و ۸۴۲ میلیارد تومان توسط شرکتهای تابعه وزارت نفت بابت دریافتی حاصل از فروش داخلی فرآوردههای نفتی، دریافتی حاصل از فروش صادراتی فرآوردههای نفتی، دریافتی حاصل از فروش داخلی گاز طبیعی با احتساب عوارض و مالیات ارزش افزوده و دریافتی حاصـل از اصلاح نرخ خوراک پتروشیمیها (درسـقف هفت هزار تومان به ازای هر متر مکعب) و اضافه شـدن ۱۰ واحد درصد بر نسـبت نرخ سوخت صنایع به خوراک پتروشیمیها، به حساب سازمان هدفمندسازی یارانهها نزد خزانهداری کل کشور واریز میشـود. تعیین این سقف درحالی است که با نرخ دلار ۲۳۰۰۰ تومانی هم اکنون قیمت گاز صادراتی ایران بیش از ۹ هزار تومان است. همچنین طبق بند الف تبصره ۱۴، نرخ سـوخت گاز صنایع با ۱۰ درصد افزایش معادل ۵۰ درصد نرخ خوراک گاز پتروشیمیها تعیین شده است ».
این روزنامه در ادامه مینویسد: فارغ از مسائل بورسی، دولت چگونه برنامهریزی درستی برای فصل سرما نکرده است؟ مگر دیگر کشورهای دنیا زمستان ندارند؟ چطور کشورهایی که تولید گاز ندارند و واردکننده هستند میتوانند مدیریت کرده و زمستان را با بحران کمتری سپری کنند، اما کشور ما با وجود تولیدکننده بودن، با مشکل تامین گاز مواجه است؟ این نشاندهنده غافلگیری یا حوادث غیرمترقبه نیست، تنها ایراد در مدیریت است.
حمایت روزنامه هممیهن از ارائه خوراک به پتروشیمیها با قیمت پایین در حالی است که کارشناسان اقتصادی، سالهاست به توقف واگذاری این رانت هنگفت از جیب بیتالمال تأکید میورزند.
از سوی دیگر، روزنامه آقای کرباسچی در حالی به بهانه مشکل کمبود گاز در فصل زمستان و بیتدبیری در اطراف آن، از دولت فعلی انتقاد میکند که بهتر از هر کس میداند ذخیرهسازی گاز در فصلهای دیگر برای فصل زمستان، در دولت سابق (وزارت زنگنه) متوقف شد و ضمناً سرمایهگذاری در حوزه گسترش صنعت گاز هم- چه در حوزه داخلی و چه در حوزه سرمایهگذاری خارجی- معطل وعدههای فریبنده غرب در برجام ماند. بدین ترتیب در حالی که کشور میتوانست صادرکننده مهم گاز باشد و از این طریق درآمد ارزی داشته باشد، با چالش کمبود گاز برای مصارف خانگی و تجاری و صنعتی مواجه است. مشکل مشابهی نیز در صنعت برق و تأمین برق به ویژه در تابستان به چشم میآید. دولت سابق ضمن تعهدسپاری در توافق آب و هوایی پاریس، به غرب قول داده که استفاده از سوختهای فسیلی را گسترش نداده و کاهش دهد!