به گزارش سپهر بردسیر ، قاچاق، پدیده شوم و مخربی است که صدمات فراوانی بر پیکر اقتصاد ملی کشور وارد کرده، فعالیت اقتصاد رسمی، برنامهها و سیاستهای کشور را تحت الشعاع قرار داده و دچار اختلال کرده است؛ قاچاق را میتوان اقتصاد پنهان، سیاه، مخفی، بصری، خاکستری و کبود، غیررسمی، نامرئی، نامنظم، غیرقانونی، موازی و ثانوی نیز نامید.
ورود کالاهای قاچاق و تقلبی یکی از موانع اصلی در رشد اقتصاد کشور محسوب میشود که به هویت ملی کشور ضربه وارد کرده و تولید داخلی را تضعیف، اشتغال ناسالم را ترویج و اشتغال دائم را محدود میکند که این روزها مورد توجه جدی دولت واقع شده است.
قاچاق کالا در کشور ما علاوه بر آثار سوء اقتصادی به عنوان یک چالش اقتصادی و اجتماعی نیز حائز اهمیت است و نه تنها ضررهای زیادی به رشد تجارت و سرمایهگذاری وارد میکند که باعث به خطر افتادن سلامت و اشتغال مردم نیز میشود.
رحمان جلالی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان با بیان اینکه پدیده شوم قاچاق کالا، کمر تولید داخلی را میشکند، اظهار داشت: با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، تاکیدت مقام معظم رهبری و اهتمام دولت آیتالله رئیسی در حوزه مبارزه با فساد و مبارزه با قاچاق کالا شش کمیته در کمیسیون مبارزه با قاچاق کالای استان کرمان فعال شده است.
وی با بیان اینکه یکی از این کمیتههای فعال شده، کمیته اطلاعات و عملیات است که با محوریت دستگاههای انتظامی و امنیتی و مجموعه اداره کل اطلاعات، مجموعه فراجا و … در حال فعالیت است، گفت: در ایام جراحی اقتصادی میزان کشفیات قاچاق کالا، همت و جدیت دستگاهها را در این حوزه نشان داد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان با اشاره به تشکیل یک کمیته در حوزه پیشگیری، با محوریت ستاد پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان بیان کرد: پدیده قاچاق معلول خیلی از علتها است و مجموعههای زیادی در این حوزه باید نقش داشته باشند.
وی با بیان اینکه در حوزه لوازم خانگی و در حوزه دارویی، حجم بالایی از قاچاق را داریم و در حوزه دارویی به شدت با پدیده قاچاق مواجه هستیم، گفت: در این راستا کمیته تخصصی متشکل از صنعت، معدن و تجارت و علوم پزشکی تشکیل شده است.
جلالی با اشاره به اینکه استان کرمان با پدیده قاچاق سوخت نیز مواجه است، ادامه داد: کمیته تخصصی قاچاق سوخت را در استان فعال کردیم، اتفاقات خوبی در استان کرمان رقم خواهد خورد و برنامههای خوبی در دستور کار است که ثمرات و نتایج آن به زودی دیده میشود.
وی به نارضایتیهایی که در بحث جمعآوری کارتهای سوخت آزاد ایجاد شده نیز اشاره کرد و گفت: استان ما در جایگاه و نقطهای قرار دارد که طمع قاچاقچیان سوخت را به خود جلب کرده و میطلبید کارتهای آزاد سوخت درون جایگاهها ساماندهی شوند.
جانشین استاندار در کمیسیون برنامهیزی، هماهنگی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمان با اشاره به اتفاقاتی که در حوزه مناسبات جهانی در حال رقم خوردن است، گفت: قیمت سوخت در کشور ما با کشورهای همسایه یک اختلاف فاحش ده برابری دارد و باعث ایجاد این طمع شده است.
وی به سفر قریب الوقوع رئیس جمهور به استان کرمان نیز اشاره و بیان کرد: به دنبال مصوب کردن زیرساختهایی در بحث تجهیزات ایکسری، گشتها و ایست و بازرسیها هستیم تا بتوانیم این پدیده شوم را در استان مدیریت کنیم.
جلالی با بیان اینکه تا نقطه ایده آل در استان فاصله داریم و پیگیر هستیم تا در سفر رئیس جمهور به کرمان مصوبات خوبی را در بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان داشته باشیم، ادامه داد: پیگیر تجهیزات ایکسری برای دو پست ایست و بازرسی سیرجان – بندرعباس و بم – زهدان هستیم.
وی از ایجاد پست قرنطینه دامی در شهرستان راور در راستای مبارزه با قاچاق احشام خبر داد و افزود: یکی از مشکلاتی که داریم در حوزه کمبود شعب تعزیرات حکومتی به ویژه در جنوب استان است که تفاهمنامهای را با مجموعه دادگستری داشتیم تا از ظرفیت آنها در بحث تعزیرات حکومتی استفاده کنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان با بیان اینکه یکی از علتهای قاچاق کالا، فقر و مسائل اقتصادی است که باعث میشود برخی به این کار روی میآورند، ادامه داد: یکی از کمیتههای تشکیل شده، کمیته حمایت از تولید است و حمایت از تولید باید اقتصاد جایگزین را نسبت به کسانی که در این حوزه عمل میکنند، پیگیری کند.
وی با اشاره به اینکه سازمانهای صنعت، معدن و تجارت شمال و جنوب استان کرمان را در راستای اشتغال جایگزین فعال کردیم، گفت: ظرفیتهای بکری در جنوب استان در حوزه گردشگری و معادن وجود دارد که اگر این ظرفیتها به بالفعل تبدیل شوند میتوانیم با این پدیده شوم مقابله کنیم.
جلالی با بیان اینکه برای ابعاد مختلف این پدیده در کمیسیون، برنامهریزی و کمیتههای مختلفی در نظر گرفته شده و برای مقابله با آن یک نظم و آرایش قرارگاهی نیاز است، افزود: با توجه به رقم خوردن طرح جراحی اقتصادی در کشور به پنج پدیده احتکار، گرانفروشی، کم فروشی، تورم و قاچاق میپردازیم.
بیش از 369 میلیارد تومان جنس قاچاق در استان کرمان کشف شد
میثم یزدانپناه ابوسعیدی دبیر کمیسیون برنامهیزی هماهنگی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمان با اشاره به کشفیات قاچاق کالا و ارز در استان کرمان اظهار داشت: در سه ماهه نخست امسال کشفیات استان کرمان از نظر ریالی نسبت به مدت مشابه سال قبل 176 درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه از حدود یک سال قبل به شدت در حال کار در حوزه مقابله با این پدیده شوم در استان هستیم و تلاش ما معطوف به هفته مبارزه با قاچاق کالا نیست، گفت: سال قبل بیش از 369 میلیارد تومان جنس قاچاق در استان کرمان کشف شده است.
دبیر کمیسیون برنامهیزی هماهنگی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمان با اشاره به اینکه بیشترین سهم کالای قاچاق کشف شده در استان مربوط به سوخت بوده و بعد از آن کشفیات کالاهای اساسی در رتبه دوم قرار دارد، بیان کرد: سال قبل قوانین مربوط به قاچاق کالا و ارز در کشور ما مصوبات جدیدی داشت.
وی با بیان اینکه قوانین جدیدی در مجلس شورای اسلامی تصویب و اصلاحیات آن انجام شده است، افزود: این قوانین از دهم اردیبهشت ماه امسال لازم الاجرا بوده و در قوانین جدید مجازاتها تشدید شده است.
یزدانپناه ابوسعیدی با اشاره به اینکه مهرماه سال قبل قرارگاه مبارزه با قاچاق در سطح عرضه تشکیل شد، بیان کرد: برای گروههای کالایی خاص از جمله لوازم خانگی، پوشاک، کیف و کفش، کالاهای سلامت محور، کالاهای دخانی و لوازم یدکی کد رهگیری و شناسایی گرفته شده است.
وی با بیان اینکه زیرساختها در استان آماده شده و دورههای آموزشی بری اصناف گذاشته شده است، گفت: سامانههایی در نظر گرفته شده که هم فروشنده و هم خریدار میتوانند کد کالاها را رهگیری کنند و این سامانهها به ما کمک میکند که جلو قاچاق گرفته شود.
دبیر کمیسیون برنامهیزی هماهنگی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمان با اشاره به اینکه برنامههای ما در این حوزه بیشتر زیرساختی است، افزود: در مبادی رسمی دستگاههای امنیتی دقیقتر عمل میکنند، البته قاچاق از مبادی رسمی هم وجود دارد و قابل انکار نیست.
وی با بیان اینکه در بحث قاچاق لوازم خانگی با توجه به اینکه قاچاقچیان تغییر روش دادهاند کارها در حوزه مبارزه به سختی پیش میرود، گفت: در حل حاضر قاچاق بیشتر به صورت خرد وارد کشور و استان کرمان میشود و این مسئله کار را سخت میکند.
انهدام باندهای قاچاق کالا در استان کرمان 900 درصد افزایش داشت
سرهنگ حمیدرضا میرحبیبی رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان کرمان نیز با بیان اینکه پلیس امنیت اقتصادی در فرماندهی انتظامی کل کشور و فرماندهی انتظامی استان کرمان با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب تشکیل شده است، اظهار داشت: اساس کار ما مرتبط با جرائم اقتصادی از جمله احتکار، اخلال در نظام اقتصادی و قاچاق کالا است.
وی با اشاره به اینکه تولید زیربنای اقتصادی یک کشور بوده و قاچاق کالا ضربه مهلک به تولید و تولیدکنندگان کشور است، گفت: در سال گذشته تعداد زیادی باند قاچاق کالای سازمان یافته در استان کرمان شناسایی و منهدم شده است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان کرمان با بیان اینکه در سه ماهه اول امسال بیش از 160 درصد کشفیات قاچاق کالا در استان کرمان افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: در انهدام باندهای قاچاق کالا در استان کرمان 900 درصد افزایش داشتیم.
وی با اشاره به اینکه در زمینه پروندههای قاچاق کالا با ارزش ریالی بالا 200 درصد رشد داشتهایم، افزود: در سال جاری در زمینه قاچاق کالا در اصناف استان ورود کردیم و پروندههای زیادی در این حوزه کشف شده است.
میرحبیبی با بیان اینکه واردات لوازم خانگی، پوشاک و مواد غذایی به کشور نداریم و هر چه در بازار وجود دارد، بهصورت قاچاق وارد شده است، ادامه داد: همه اصناف میدانند این کالاها قاچاق وارد شده و از این به بعد در سطح عرضه و در بازار هم با آن برخورد خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه کیفیت بسیاری از کالاهای تولید داخل از جمله پوشاک و کیف و کفش افزایش پیدا کرده و عرضه کالای قاچاق در اصناف هیچ توجیهی ندارد، بیان کرد: متاسفانه در بسیاری موارد میبینیم که البسه مستعمل خارجی در اصناف عرضه میشود که مشکلات بهداشتی هم دارد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان کرمان با بیان اینکه خرید کالای ایرانی تنها راه کمک به تولید کشور است، گفت: خرید کالای ایرانی هم رونق اقتصادی به همراه دارد و هم به اشتغال و تولید کشور کمک میکند.
وی با اشاره به اینکه خرید تولیدات داخلی از خروج ارز کشور نیز جلوگیری میکند، ادامه داد: در این راستا انتظار داریم اصناف استان کرمان هم با عرضه تولیدات داخلی در راستای حمایت از کالای ایرانی همکاری کنند.
انتهای پیام/