به گزارش آسمان بردسیر، حسنزاده سرپرست معاونت برنامهریزی و اقتصادی استاندار کرمان در سیوهشتمین جلسه ستاد تنظیم بازار استان کرمان اظهار داشت: مرحله سوم طرح هوشمندسازی یارانه نان در استان کرمان ماه آینده اجرا میشود و این مرحله بر اساس عملکرد نانواییها است و هیچ سهمیهای از نانوایی کم نمیشود بلکه اگر عملکرد بیشتر باشد سهیمه آرد آن واحد هم بیشتر میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه گندم کشت شده در سطح استان نسبت به استانهای دیگر کشور زودتر میرسد، جهاد کشاورزی شمال و جنوب هرچه سریعتر ذیحساب معرفی کنند تا خرید تضمینی گندم را انجام دهیم.
حسنزاده بیان داشت: درخواست دارم بانک کشاورزی مانند سال قبل منابع مالی خرید تضمینی گندم را تامین کند و همچنین هرچه سریعتر نرم افزار خود در این زمینه را بهروزرسانی کند.
معاون برنامهریزی و اقتصادی استاندار کرمان گفت: بحث کشت قراردادی گندم در سطح استان بیشتر در جنوب استان قرار دارد و باید دورههایی در زمینه آموزش و استفاده بیشتر از وسایل مکانیزه برای کشاورزان برگزار شود تا آمار کشت گندم استان در این زمینه افزایش پیدا کند.
وی عنوان کرد: برای ایجاد نانواییهای جدید با توجه به توسعه آمایش سرزمینی و نیازی که مردم دارند مجوزهای جدید صادر شود.
حسنزاده گفت: طبق اعلام خود دولت، طرح میوه تنظیم بازار شب عید طی چند سال اخیر که اجرا شده ۸۵۰ میلیارد تومان دولت ضرر داده است و سال گذشته در کشور ۴۲ درصد میوههای تنظیم بازار شب عید خراب شدند و حتی به کارخانههای صنایع تبدیلی هم نرفتند.
رئیسی مدیرکل تعاون روستایی شمال استان کرمان نیز در این جلسه اظهار داشت: تامین میوه شب عید امسال نسبت به سالهای قبل متفاوت است، زیرا در سالهای گذشته خرید، حمل ، ذخیرهسازی و کلیه هزینهها را خود دولت انجام میداد، اما امسال قرار است این مسأله توسط بخش خصوصی انجام شود.
مدیرکل تعاون روستایی شمال استان کرمان گفت: ما در کنار کشت و صنعت جنوب، تولیدکنندگان دیگری در بخش خصوصی داریم که اگر منابع خرید تامین شود، شاید بتوانیم از بخش خصوصی پرتقال با کیفیت و با قیمت مناسبتر تامین کنیم.
ماهری مدیرکل غله استان کرمان در ادامه این جلسه اظهار داشت: سال گذشته در سطح کشور هشت استان بهصورت پایلوت کشت قراردادی گندم انجام دادند که جنوب استان کرمان یکی از این استانها بود.
وی افزود: سال گذشته در جنوب استان در زمینه کشت قراردادی گندم ۹۷۳ قرار داد ثبت شد که از این تعداد ۸۳ نفر از کشاورزان به تعهد خود عمل نکردند و این تنها مشکل استان کرمان نیست بلکه دیگر استانها با مشکلات بیشتری روبهرو هستیم.
لزوم ثبتنام کشتارگاههای طیور در سامانه جامع تجارت
همچنین در این جلسه خیراندیش مدیرکل جهاد کشاورزی شمال استان کرمان با اشاره به اینکه بحث سامانه جامع مرغ در وزارت جهاد کشاورزی در حال پیگیری است که هرچه زودتر اجرایی شود، اظهار داشت: این سامانه مانند بورس است، که تمامی معاملات مرغ از خرید و فروش در آن انجام میشود.
وی گفت: هدف از سامانه جامع مرغ شفافسازی در این زمینه است، زیرا در این زمینه همیشه اتفاقاتی رخ میداد که دامنگیر تولیدکننده و مصرفکننده بود.
خیراندیش بیان داشت: شش ماهیست که بر روی این سامانه کار شده و قرارداد آن نهایی شده است و آموزشهای لازم به تشکلها، اتحادیهها، مجموعه کشتارگاهها و اصناف ارائه شده است.
مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان ادامه داد: اگر این سامانه بهطور کامل اجرا نشود بخشی از مرغ، خارج از شبکه عرضه میشود و موجب به وجود آمدن دو قیمت متفاوت در بازار میشود و همچنین در بحث جوجهریزی اخلال ایجاد میکند.
وی ادامه داد: این سامانه زمانی موفق است که کلیه کشتارگاهها، تولیدکنندگان و اتحادیهها در این زمینه مشارکت کامل داشته باشند.
خیراندیش گفت: درخواست داریم در این جلسه مصوب شود همه کشتارگاهها در سامانه جامع تجارت مشارکت کنند و در غیر این صورت مرغی که در بازار عرضه کردند بهعنوان توزیع خارج از شبکه تلقی شود و از سوی مراجع ذیصلاح مورد مواخذه قرار گیرند.
مدیرکل جهاد کشاورزی شمال استان کرمان عنوان کرد: از ۱۰تا ۲۷ماه جاری تمام کشتارگاههای مرغ باید در این سامانه ثبتنام کنند.
انتهای پیام/