وی افزود: استفاده از این نوع سوخت باعث ایجاد برخی آلایندگیها میشود و اداره کل محیط زیست در این بازه زمانی نظارت خود را بر صنایع سیمان و نیروگاهها را بیشتر کرده است و سعی داریم بازدیدهای مستمر و پالایشهای شبانه را در جهت کنترل آلایندههای زیست محیطی صنایع انجام دهیم و صنایع نیز باید بهبود و ارتقا سیستم خود و همچنین همکاری لازم را با کارشناسان ما داشته باشند.
قریشی با تأکید بر اینکه سیستم پایش آنلاین صنایع به صورت مستمر و متناوب در حال رصد و کنترل است، ابراز کرد: در این بازه زمانی سوخت صنایع سیمان، صد در صد، مازوت است و شرکت ملی گاز الزام کرده و با توجه به تصویب هیات وزیران، گاز این صنایع در استان قطع شده است و صنایع دیگر 50 درصد از مازوت استفاده میکنند.
کارشناس مسئول بررسی آلودگی هوا سازمان محیط زیست استان کرمان با بیان اینکه مازوت از مواد شیمیایی مختلفی تشکیل شده است، اظهار کرد: استفاده از مازوت در صنایعی مانند سیمان که در نزدیکی حریم شهر کرمان قرار دارد، موجب میشود که شهر در معرض ترکیبات حاصل از سوخت ناقص این فرآوردهها قرار بگیرد.
وی ادامه داد: سوختهایی که دارای گوگرد هستند، موجب تشکیل سولفات و نیترات میشوند و این ذرات بسیار ریز در هوا، زمانی که آلودگی هوا پدید میآید به ویژه در طول فصل سرد سال، سبب می شود با پدیده وارونگی دما رو به رو شویم و مسلما این امر مشکلاتی را برای سلامت مردم به وجود میآورد.
قریشی خاطرنشان کرد: برخی مواقع سوزاندن مازوت موجب می شود که از منبع انتشار خود فراتر رود که در این شرایط در اثر واکنش در اتمسفر و آب، اکسیدهای گوگرد واکنش نشان میدهند و به اسید تبدیل میشوند که تحت شرایط خاص هواشناسی بارانهای اسیدی را خواهیم داشت که این بارانها اثرات مخربی بهدنبال دارند.
انتهای پیام/