وی با اشاره به اینکه در بطن مفهوم پایداری نوعی اعتراض نهفته است و این نفی و نقد میتواند متعلقهای گوناگونی داشته باشد، افزود: میزان اهمیت این نوع ادبی وابسته به نقش و کارکردهای اجتماعی آن است و میخواهد چیزی را تغییر دهد و از همین روست که بازتاب مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در آن بسیار زیاد است.
اکبری فرد با بیا اینکه یکی ازمهم ترین جلوههای ادبیات پایداری در زمان معاصر پرداختن به مسائل اقتصادی است، تصریح کرد: ادبیات پایداری تنها به بیان امور عاطفی و ذوقی اختصاص ندارد و سرشار از موضوعات کاربردی است و این موضوعات در بسیاری از آثار و اشعار پایداری به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به وفور دیده میشود.
رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان کرد: ادبیات پایداری ضمن بهرهگیری از دانشهای گوناگون، آنها را دست مایه خلق آثار تاثیرگذار قرار داده و به دفاع از ارزشهای ملی و دینی میپردازد و اگر ادبیات به کمک وقایع مهم اجتماعی نیاید این وقایع به تدریج به فراموشی سپرده میشود.
وی با اشاره به اهمیت و نقش قلم دانشمندان اظهار کرد: علماء میتوانند با بیان هنرمندانه شعر، داستان و یا پژوهش عمیق و همه جانبه جامعه را بیدار و مانع نفوذ دشمن شوند و پیام شهداء را به گوش جهانیان برسانند و نگارش در این حوزه یکی از مصادیق جهاد تبیین است. زیرا جهاد تبیین به معنی روشنگری و رفع ابهام از مسائل است.
اکبری فرد با بیان اینکه هدف اصلی جهاد تبیین مقابله با دشمن و وسوسههای اوست، تصریح کرد: هرکس میتواند باید به جهاد تبیین اقدام کند زیرا این جهاد مربوط به همه زمانها و فریضه است.
وی بیان کرد: با جهاد تبیین می توان با تحریفهای رسانهای مبارزه کرد و تبیین باعث شکلگیری گفتمان در جامعه و منجر به نوعی تفکر ارزشمند در مردم شده و آنها را به سوی حقوق اجتماعی خود هدایت میکند.
رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: جهاد تبیین منجر به حضور مردم در صحنه اجتماعی و سبب از بین رفتن مشکلات اجتماعی و برطرف کردن سختیهای زندگی مردم می شود؛ جهاد تبیین ریشه در سیره فردی و اجتماعی همه انبیاء و اولیاء الهی دارد.
انتهای پیام/