وی افزود: «اولین نیاز مردم یک تجدید نظر و تحول در عرصۀ روابط بین‌المللی و منطقه‌ای ایران است که نیازی فوری در جهت رهایی و برون‌رفت از بن‌بست‌های فعلی کشور محسوب می‌شود».

 

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی گفت: «دومین نیاز کشور تمرکز و تکیه بر اصلاح شاخص‌های اقتصادی است که مقام معظم رهبری شعارهای سال را بر مبنای آن لحاظ کرده‌اند، و امسال دو شاخص اساسی تورم و رشد اقتصادی لحاظ شده است».

 

مرعشی خاطرنشان کرد: «در حال حاضر شاهد یک تورم بالای ۵۰ درصد هستیم که برای ۵ سال متوالی کمر مردم را شکسته و تعادل زندگی را به هم زده و منشا فشارها و نابسامانی‌های بسیاری است، و کارد به استخوان مردم رسیده است».

 

وی به سومین موضوع تحت عنوان پذیرش تنوع فرهنگی و تنوع اجتماعی در ایران اشاره کرد و یادآور شد: «در حوادث پاییز ۱۴۰۱ این تنوع خودش را نشان داد و مشخص شد جامعۀ ایران بر خلاف تبلیغ‌های بعد از انقلاب اسلامی، یک امت نیست، یک ملت است و پایبندی این ملت حتی به دین و احکام آن یکسان نیست. پذیرش این تنوع و تکثر در جامعه یکی از ضرورت‌های امروز ایران است».

 

به گزارش فردای‌کرمان به نقل از گفتارنو، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی عصر پنج‌شنبه ۲۵ خردادماه در پنجمین کنگره جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان ضمن انتقاد از حذف نیروهای شایستۀ کشور با بهانه‌های مختلف، اضافه کرد: «چهارمین مسئله، مسئلۀ سیاست و فرصت دادن به افراد کارآمد با گرایش‌های مختلف است. در سیاست داخلی جز با باز کردن فضای سیاسی و فرصت دادن به سیاستمداران برای بالا بردن کارآمدی در نظام سیاسی و اقتصادی راهی نیست، بنابراین دست یافتن و رسیدن به کارآمدی تنها از میدان رقابت می‌گذرد نه حذف».

 

وی توجه به ضرورت پرداختن به توسعۀ ایران به عنوان پنجمین مسئله را مورد تاکید قرار داد و گفت: «ایران به‌عنوان یک کشور پهناور با جمعیت انبوه در یک منطقۀ بسیار مهم جهان، از جهت توسعه، دچار عقب‌افتادگی‌های غیرقابل پذیرش است».

 

مرعشی ادامه داد: «به نظر می‌رسد که نظام جمهوری اسلامی به هر دلیل در مسئلۀ اول یعنی مناسبات بین‌المللی وارد مسیر جدیدی شده و ضرورت‌ها را پذیرفته و گام‌های مهمی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی برداشته است».

 

وی با بیان این‌که اگرچه رهبری موضوع بهبود روابط منطقه‌ای را به رئیس‌جمهور هدیه کردند، اما این موضوع با هدایت ایشان به وقوع پیوست، یادآور شد: «در بحث اقتصاد و کنترل تورم، امسال گام‌هایی برداشته خواهد شد و اگر تورم به زیر ۳۰ درصد برسد، اتفاق بسیار خوبی است».

 

وی ضمن تقدیر و تشکر از اصلاح سیاست‌ها در حوزۀ روابط بین‌الملل و مسائل اقتصادی در عین‌حال بیان کرد: «اما در سه موضوع بعدی، یک فاصلۀ معناداری بین نیازهای جامعه و سیاست‌های دولت و مجلس وجود دارد».

 

‌دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی با بیان این‌که در بخش عدم پذیرش تکثر، هزینه‌های سنگینی در سال ۱۴۰۱ پرداخت شده، خاطرنشان کرد: «جامعه و مردم ایران دارای طیف‌های گوناگون فکری و سیاسی هستند، در سمت چپ نیروهای اجتماعی ایران گروه‌هایی وجود دارند که مدافع سرسخت نظام هستند و حاضرند بجنگند و خون بدهند».

 

وی ادامه داد: «در سمت راست ایران، جوانانی هستند که اعتقادی به حکومت و حتی دین ندارند که تحت تاثیر سیاست‌های غلط کشور، واکنش‌هایی نشان داده‌اند و در میانۀ این دو گروه، نیروهای متنوع دیگری وجود دارد».

 

مرعشی گفت: «یادمان باشد همۀ این طیف‌ها با هم ملت ایران می‌شوند و هیچ‌کدام از آن‌ها قابل حذف نیستند و حتی ضرورتی برای حذف هم وجود ندارد، بنابراین جمهوری اسلامی باید این تکثر و تحول را بپذیرد، چراکه با مردم نمی‌شود با روش‌های حذفی و فشار قانون مواجه شد».

 

وی ادامه داد: «در حوزۀ سیاست داخلی علی‌رغم شکست حاکمیت یکدست و یکپارچه، به نظر می‌آید هنوز به ضرورت تغییر توجه نمی‌شود».

 

مرعشی گفت: «به عنوان یک برادر کوچک با قاطعیت اعلام می‌کنم اگر روزی ایران رئیس‌جمهوری داشته باشد که بخواهد از توانمندی ملت ایران بدون گزینش و حذف‌ و بدون توجه به نگرش اعتقادی و سیاسی آن‌ها استفاده کند ظرفیت تجربۀ انسانی و تجربۀ مدیریتی کشور آن‌قدر کم است که نمی‌شود یک دولت کارآمد تشکیل داد».

 

وی یادآور شد: «دلیل کمبود منابع انسانی که مهم‌ترین لازمۀ کارآمدی است، محدودیت‌هایی است که ایجاد می‌شود و در نهایت نیروی کارآمدی باقی نمی‌ماند و به نقطه‌ای می‌رسیم که در بهمن و اسفند تلویزیون سراسری ایران چند بار مردم را تشویق به خریدن مرغ می‌کنند، اما بعد از دو هفته قیمت آن دو برابر می‌شود، چراکه آدم‌هایی گذاشته‌ایم که کارآزموده نیستند».

 

مرعشی خاطرنشان کرد: «ما در این مملکت آرزوهای برباد رفتۀ زیادی داریم و زمانی محقق می‌شوند که تنوع مردم و گروه‌های سیاسی را به رسمیت بشناسیم».

 

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی به مسئلۀ توسعۀ ایران اشاره کرد و یادآور شد: «چین یک سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تغییرات بنیادی خودش را در سیاست‌ها شروع کرد و الان در جایگاه مهمی قرار دارد».

 

وی ادامه داد: «هند به دنبال چین به رشد ۸ درصدی رسید و امارات از یک بیابان، یک کشور ساخته که امروز حجم اقتصادی آن با ۴ الی ۵ میلیون جمعیت برابر با حجم اقتصادی کشور ایران است».

 

مرعشی افزود: «باید در این ۳ موضوع پذیرش تکثر جامعه، رقابت سیاسی و اهتمام به توسعۀ ایران شاهد تغییر سیاست‌ها باشیم. و از کرمان و کنگره جمعیت توسعه و آزادی هشدار بدهیم قبل از دیر شدن، نخبگان و بزرگان را دعوت کنند تا ایران در مسیر درستی قرار گیرد».